Media e shkruar

May
07

PROMOVOHET LIBRI ARKEOLOGJIA NE PULLAT SHQIPTARE 1913-2018

NE BIBLOTEKEN ,,MARIN BARLETI, TE QYTETIT SHKODRES NGA Z.Beqir Ndrukaj   VETERANI I FILATELISE SHKODRANE…

me shume
Apr
26

LIBRI I RI “ARKEOLOGJIA NË PULLAT SHQIPTARE “

Del në dritë në prag të 105 vjetorit të pullës parë shqiptare,5 Maj 1913-5 Maj…

me shume
Apr
22

POSTA FRANCEZE "LA POSTE FRANCE EMETON PULLË POSTARE KUSHTUR SKËNDERBEUT"

POSTA FRANCEZE "LA POSTE  FRANCE" EMETON PULLË  POSTARE KUSHTUR SKËNDERBEUT TË  REALIZUR NGA PIKTORI SHQIPTARE,…

me shume
Mar
02

DATA 2 MARS 1444 DUHET SHKRUHET ME SHKRONJA TË ARTA NË HISTORIN E SHQIPËRISE

NGA HYSEN S.DIZDARI      Tiranë me, 1 Mars 2019 ------------------------------------------------------------- Ja sa bukur e përshkruan Kuvendin…

me shume
Feb
11

Libri Sanxhaku i Shkodres ne vitin 1614

NGA HYSEN S.DIZDARI                          Tirane me 12.02.2019 Këto ditë doli nga shtypi libri i ri i…

me shume
Jan
16

PULLA E RE POSTARE KUSHTUAR SKËNDERBEUT

Nga : HYSEN S.DIZDARI  Tiranë me, 16.Janar 2019 EMISIONI I PULLËS KUSHTUAR 550 VJETORIT TË …

me shume
Jan
14

PORTRETI I VËRTETE I TË PAMPOSHTURIT SKENDERBEG

Dhënë nga At Dhimitër Frangu ,në vepren e tij VEPRAT E LAVDISHME TË SKENDERBEUT shkuar…

me shume
Dec
21

LAHUTA ËSHTË VEGLA MUZIKORE ILIRE-ARBËRORE-SHQIPTARE

Nga.Hysen S.Dizdari -------------------------------------------------------------------------------------------- Prof.Ramadan SOKOLI dhe Prof.Dr.Pirro MISO në vepren e tyre madhore VEGLAT MUZIKORE…

me shume
Nov
26

FTESE

Në kuadër të Vititi Mbarëkombëtar të Gjergj Kastrioti SKËNDERBEUT dhe 106 Vjetorit të Pavarësisë në…

me shume
Nov
13

LIBRI I RI "NËNA TEREZA NË PULLAT  SHQIPTARE" PROMOVOHET NE MUZEUN HISTORIK KOMBETAR

LIBRI I RI  "NËNA TEREZA NË PULLAT  SHQIPTARE" ME AUTOR FILATELISTIN-HYSEN DIZDARI PROMOVOHET NE MUZEUN…

me shume
Nov
09

Çertifikatë vlerësimi dhe mirënjohje

Në muajin Maj 2018 në festivalin e librit, për librin me titull "Gjergj Kastrioti Skënderbeu…

me shume
Oct
18

SKËNDERBEU - FLISTE BUKUR 6 GJUHE TË HUEJA

ZBULOHET LIBRI I PËRKTHYER NGA PETRO QIRIAS  NË VITIN 1921 Në  libri ,,Jetë shkrimi i…

me shume
Oct
13

THIMI NIKA AUTORI I  ENCIKLOPEDISË  TË  PULLAVE POSTARE SHQIPTARE

Lajmi i dhimshëm i datës 8 Tetor 2018  për ndarjen para kohe nga jeta të…

me shume
Sep
03

NENE TEREZA NE PULLAT SHQIPTARE

“Me gjak, unë jam shqiptare. Me shtetësi jam indiane. Me besim unë jam një murgeshë…

me shume
Aug
23

FILATELIA BOTËRORE

Shërbimi postarë  në  botë  ka egzituar edhe para vitit 1840,por ishte pikërisht mësuesi britanik Roland…

me shume
Aug
03

HISTORIA E PULLËS PARË SHQIPTARE

Pulla e parë  shqiptare u emetua me datë n 5 Maj 1913 nga qeveria e…

me shume
Jul
10

KORANI PESHKU ENDEMIK SHQIPTARE

KORANI  PESHKU ENDEMIK SHQIPTARE  I LIQENIT TE OHRIT NJE PESHK ANTIK  ME VLERA TE  MEDHA …

me shume
Mar
20

PULLA SHQIPTARE ME ARMET E GJERGJ KASTRIOTI-SKENDERBEU E VITIT 1977

NE PERKUJTIM TE 550 VJETORIT TE VDEKJES-SKENDERBEU ------------------------------------------------------------------------------------------------------- PULLA SHQIPTARE ME ARMET E GJERGJ KASTRIOTI-SKENDERBEU…

me shume
Mar
02

KUVENDI I LEZHES-2 MARS 1444- SKËNDERBEU KRIJOJE USHTINE KOMBETARE SHQIPTARE

Gjergj Kastrioti Skenderbeu ishte jo vetëm udhehëqes i popullit shqiptar në luftërat e tij për…

me shume
Jan
25

ZBULOHET LIBRI QË ZBULON AUTORIN E PORTRETIT TË GJERGJ KASTRIOTIT – SKENDERBEUT NË MEDALJON

NDERIM DHE MIRËNJOHJE PËR SKULPTORIN, PROF. HEINRICH KAUTSCH (1859-1943), AUTOR I MEDALJEVE ME PORTRETIN E…

me shume
Jan
23

Historia e filatelisë, është historia nëpër të cilën është zhvilluar shteti shqiptar

Si e zbuluat pasionin tuaj për Pullën Postare dhe cilat kanë qenë tematikat e para…

me shume
error: Mos kopjo se ngel ne klase