DATA 2 MARS 1444 DUHET SHKRUHET ME SHKRONJA TË ARTA NË HISTORIN E SHQIPËRISE

NGA HYSEN S.DIZDARI      Tiranë me, 1 Mars 2019
————————————————————-

Ja sa bukur e përshkruan Kuvendin e 2 Marsit 1443 mbajtur në Lezhë,Libri “JETËSHKRIMI I NJERËSVET TË Ç,QUAR ”Botuar në Konstance ,Rumani,në vitin 1921, f.108-114

“Fjalimi i tij që  mbajti në  Lezhe në  mbledhjen e përgjitheshme më  dy Mars 1444 dhe ajo në  Romë  me 1465 para Kollegut Kardinal të  Papës Paullit II,si dhe të  tjera  para fillimit të  çdo lufte janë monumente të  pa vdekura të  kësaj mjeshtërie  e dhuratë  natyre të  pa çëmuar…..Fjalët e ti ishin si një  shkendijë  zjarri ……

Nuk ishte vetëm oratori (bukurfolja) me të  cilën Skenderbeu ndizte zemren e gjithëkujt ,virtutat të  nalta të  tij ,nderi,zemra e butë  e gjerë  ,urtësia,mëshira shpirti madhësia ,dashuria,dhe si edhe goja e ëmbël ,altruismi, hidhnin cilindo në dashurine tij.Egoizmi dhe grandomania skishin pjesë në  shpirtin e tij.

 Dita e 2 Marsit 1444 duhet shkrojtur  me shkronja t,arta në historin e Shqiptare,se ajo është  dita e lidhjes kombëtare,dita e shpëtimit të  Shqiperisë .”

 

—————————————-

Burimi:

Libri ,,Jetëshkrimi i Njerësvet të çquar,,përkthyer nga Petro Qirias ,Botim i vitit 1921 në  Konstance,Rumani.f-108-114

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Mos kopjo se ngel ne klase